torsdag 16 juni 2016

Dag 5 Winslow - Robin

Hej
  Idag lämnade vi Winslow och åkte till ett fantastiskt naturområde som heter Petrified Forest. Där finns gamla (mycket gamla) fossiler av träd som en gång utgjorde en regnskog. Träden föll ned av okänd anledning (på dinosauriernas tid )och genom olika processer urlakades det organiska materialet och ersattes med andra ämnen så träden blev förstenade. De ser ut som trädstammar men är hårda som sten.  Fascinerande vandring kring dessa stora stockar . Många kändisar har gått här förut, bl.a Einstein år 1931 så den här Nationalparken har funnits länge.
 Vi stannade på flera platser och fick lära oss om det historiska perspektivet i tid och vår tid på jorden. Om man tänker sig som en jämförelse jordens utveckling mot ett kalenderår .Då var jordens skapelse  för 4,6 billioner år sedan i januari och om man sen går framåt under kalenderåret så är dessa träd från mitten av december då dinosaurierna kom. Vid tidig morgon den 27:e  december dog dinosaurierna och människorna dök upp under den sista halvminuten på året,


 På eftermiddagen upptäckte jag att höger framdäck på Forden hade en bula. Behövde fixas. Framme i Flagstaff uppsökte vi vår biluthyrningsfirma och hänvisades till en däckverkstad. Snabbt och smidigt byttes det ut två framdäck. Känns bra!
  Sen vidare mot hotellet. Ganska mycket svalare här , stor skillnad mot Phoenix. Vi är uppe på över 2000 meters höjd. Middag på restaurang och nu är det natti natti .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar